• HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER

Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul projeleri Başlatıldı

ABONE OL
9 Ocak 2020 00:06
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki hijyen ve sanitasyon hizmetlerinin nitelikli olmasını sağlamak, sağlıklı beslenme ve hareketli hayatı geliştirmek için 2018-2019 eğitim-öğretim yılında resmi ve özel okullarda yapılan kontrol ve denetimler sonucunda 233 okul “Beyaz Bayrak” , 153 okul da “Okulda Beslenme Dostu “ sertifikası almaya hak kazandılar.

Tekirdağ İlinde yapılan denetimler sonucunda yeterli görülen okulların sertifika teslimlerinin yapılması amacıyla 08.01.2020 günü saat 10.00’da Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM’ın ve protokol üyelerinin katılımıyla tören düzenlendi.

Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM’ın katılımlarıyla düzenlenen programda, Tekirdağ İl sağlık Müdürlüğü Diyetisyeni Özlem YİRCİ konu ile ilgili sunum yaptı. İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz BECERİR, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan ULUSAN tarafından uygulamaların önemi hakkında konuşmaların yapıldığı etkinlikte Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Haci Bayram ZENGİN ve Başkan Yardımcısı Dr. Hülya BECERİR hazır bulundular.

Program kapsamında, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlığı ve kronik hastalık yükünün azaltılması konusunda Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul programlarının Tekirdağ İlinde faaliyet gösteren tüm okullarda uygulanması gerektiği üzerinde duruldu.

KAYNAK: Hasan GİRGİN

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

İLAN

This will close in 20 seconds