• HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER

Çilek ve Ihlamur Kokusu Artık Bir Arada

ABONE OL
21 Ocak 2023 23:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ergene Belediyesinin ilçeye kazandırdığı sayısız kalıcı eserlerden biri olan Çilek tarlası geçtiğimiz yıl kapılarını Ergene halkına açmıştı. Dalından organik çilek toplayarak yeme fırsatı veren Ergene Belediyesinin bu büyük tarım projesine yeni bir güzellik daha eklendi. Ergene Belediyesi tarafından 24 dönümlük arazi üzerine kurulan Çilek tarlasının etrafına 200 adet ıhlamur ağacı dikildi.

Çilek ve Ihlamur Kokusu Artık Bir Arada

Ergene Belediyesinin çilek tarlalarında artık çilek kokusunun yanında ıhlamur kokusu da olacağını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Geçtiğimiz sene sadece ilçemizden değil Tekirdağ geneli ve İstanbul’dan dahi binlerce vatandaşımızın yoğun bir şekilde ziyaret ettiği Ergene Belediyesi Çilek tarlamız İlçemizde ilgi odağı oldu. Çilek tarlamızda oluşturulan çilek kafede sabah kahvaltılarını yapan konuklarımız daha sonra dalından çilek yeme keyfini yaşadılar. Diledikleri kadar çilek toplayarak evlerine de götüren vatandaşlarımız yeni sezonda çilek kokusunun yanında ıhlamur kokusuyla da iç içe olacaklar” dedi.

Tarım Arazilerimizi En İyi Şekilde Değerlendiriyoruz

Geçtiğimiz sene Çilek tarlasına gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını kaydeden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene Belediyesi olarak sadece sosyal belediyecilik alanında öncü değil, belediyeciliğin her alanında öncüyüz.  Sosyal belediyecilik alanında yaptığımız öncü çalışmalarımızın yanı sıra tarım alanında da bölge çiftçisine örnek olacak uygulamaları hayata geçirerek rol model olmayı hedefliyoruz. Bu konuda da son derece başarılı olduk ve epey mesafe kat ettik. Ergene Belediyesi tarım arazilerimizde Lavanta ve çilek tarlalarımızı oluşturmuşken geçtiğimiz senenin son ayın da ata tohumu olan siyes buğdayını tarım arazilerimizle buluşturduk. Siyes buğdayından elde edeceğimiz ürünü Ergene Belediyemizin ekmek fabrikasında kullanmayı hedefliyoruz. Yeni sezonda da Çilek tarlamıza gelen misafirlerimiz lezzetli çileklerin yanında ıhlamur ağaçlarından gelen güzel koku ile aileleri ve sevdikleriyle birlikte güzel ve keyifli vakit geçirecekler” dedi.

KAYNAK: Hasan GİRGİN

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

İLAN

This will close in 20 seconds