• HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER


Çorlu Belediyesi Sıfır Atık Belgesi Aldı

ABONE OL
29 Mayıs 2020 16:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrafı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak, geri kazanmak ve yarınlara temiz bir dünya bırakmak amacıyla başlatılan ve “Daha Yeşil, Daha Temiz Bir Dünya İçin Hadi Sen De Sıfır Atık Hareketine Katıl!” çağrısıyla paydaşlarına seslenen “Sıfır Atık Projesi”, Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün geri dönüşüm faaliyetleri ile uzun yıllardır destekleniyor.

İnsana, doğaya ve tüm canlılara saygılı bir belediyecilik çerçevesinde vatandaş ve çevre odaklı, çağdaş belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Çorlu Belediyesi, atıkların geri dönüşümü ve geri kazanımına verdiği önemle birlikte gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda tüm hizmet binalarımız ile şantiyelerimizi kapsayan “Sıfır Atık Belgesi”ni almaya hak kazandı.

Atık miktarının azaltılması, etkin toplama sisteminin işlemesi ve atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme yaklaşımıyla çalışan Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Çorlu Belediyesi’ne ait bina ve tesislere özel geri dönüşüm kutuları yerleştirdi.

Başkan Sarıkurt: “Geri Dönüşüm Konusunda Örnek Çalışmalar Yapıyoruz”

Çevrenin korunması, kirliliğin önlenmesi ve çevre sorunlarının çözümü konusunda çok hassas olduklarını belirterek “Sıfır Atık Projesi”ne ilk günden bu yana büyük destek verdiklerini belirten Başkan Ahmet Sarıkurt, “Çöplerin ayrıştırılması ve geri dönüştürülmesi, çevreyi koruma adına atılan en önemli adımlardan biri. Bu konudaki toplumsal hassasiyetlerin farkındayız. Hem personelimizin hem de hemşehrilerimizin çevre konusundaki duyarlı ve bilinçli tavrı, bizim de kararlılıkla bu konuda takipçi ve icracı olmamızda motivasyon kaynağı oluyor. Biz de Çorlu Belediyesi olarak tüm bina ve tesislerimizde bu uygulamaya geçerek atık kutularımızı yerleştirdik. Bu çalışmalarımız sonucunda da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen “Sıfır Atık Belgesi”ni almaya hak kazandık. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Doğamızı ve çevremizi koruyarak çevre kirliliğinin oluşmadan önlenmesi ve azaltılmasına yönelik bir yönetim anlayışı içerisinde misyonumuz ‘Temiz Çorlu, Temiz Çevre ve Temiz Nefes’. Çalışmalarımıza bu anlayışla devam edeceğiz.” dedi.

Atıklar Ayrıştırılıyor

Kitap, karton, koli, gazete, dergi, kâğıt gibi atıkların toplandığı kâğıt atıklar kutusu, içecek kutuları, konserveler, yağ tenekeleri gibi atıkların toplandığı metal atıklar kutusu, gıda kapları, şişeler, kavanoz ve bardak gibi atıkların toplandığı cam atıklar kutusu, su şişesi, gıda kapları, kargo poşetleri, bardak, tabak gibi atıkların toplandığı plastik atık kutusu ile ıslak mendil, çiklet, izmarit gibi geri dönüştürülemeyen atıkların toplandığı geri dönüşmeyen evsel atıklar kutularında biriktirilen atıklar, Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün izin ve kontrolünde toplanarak geri dönüşüm faaliyeti gösteren anlaşmalı firmalar tarafından ayrıştırılarak geri kazandırılıyor.

KAYNAK: Hasan GİRGİN

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.