• HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER

"Coronavirüsten Korunmak İçin Beslenme Önerileri"

ABONE OL
14 Mart 2020 11:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Viral enfeksiyonların önlenmesinde bağışıklık sistemimizi güçlendirmek hem kolay hem de etkin bir yöntem olabilir.

Özellikle antioksidan özelliğe sahip kivi, portakal, limon, nar, sivri biber, kırmızı meyveler, portakal, maydanoz gibi besinlere günlük beslenmede mutlaka yer verilmelidir.

Omega-3 vücutta iltihap sökücü görevde, kalp ve beyine en faydalı yağ asitlerindendir.  Balık tüketiminin yanı sıra keten tohumu, ceviz, kabak tüketerek de Omega-3 alımınızı arttırabilirsiniz.

Kefir, bağırsak sağlığımızı destekler, florayı yeniler. Zararlı bakterilerin gelişimini engellerken yararlı bakterilerin oluşumuna katkı sağlar. Akşam yemeklerinden sonra 1 su bardağı bardağı kefir tüketmeye özen gösterin.

Baharatlardan mutlaka faydalanmaya çalışın. Yemek ve salatalara zerdeçal, karabiber, çörekotu ekleyin. Soğan ve sarımsağı mutlaka tüketin.

Günde 1-2 fincan antioksidan içeren adaçayı, yeşil çay ya da beyaz çay için.

Tüm bunlara dikkat ederken porsiyon kontrolü, miktar, sıklık herkes için çok önemli. Fayda sağlarken zarar elde etmeyin. Özellikle şeker, tansiyon ve böbrek hastaları hem tükettikleri gıdalara ve hem de miktarlarına çok dikkat etmeli. Sizin için uygun olan besinleri yeterli ve dengeli miktarlarda tüketmeye çalışın. 

 

Bağışıklığı Güçlendiren Sabah Çayı:

1 bardak sıcak su

1 tatlı kaşığı adaçayı

1 çay kaşığı bal

1/4 çay kaşığı zencefil

1/4 çay kaşığı zerdeçal

1/4 çay kaşığı karabiber

KAYNAK: Hasan GİRGİN

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

İLAN

This will close in 20 seconds