• HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER

EKİPLER KARLA MÜCADELEYE HAZIR

ABONE OL
4 Şubat 2023 23:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar neticesinde hazırlıklarını tamamlayan Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ve ekipmanları ile karla mücadele için hazır. Hazırlıkları yerinde inceleyen Çorlu Belediye Başkan Vekili Mert Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan, çalışmalar hakkında ekiplerden bilgi aldılar.

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, olası kar yağışı nedeniyle özellikle ana arterlerde araç trafiğinin aksamaması, meydana gelebilecek trafik kazaların önüne geçebilmek, vatandaşların ulaşım konusunda sorun yaşamadan rahatlıkla seyahat edebilmelerini sağlayabilmek ve yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirebilmek için tüm hazırlıkları tamamladı.

Dört Ayrı Ekip Oluşturuldu

Kar ve buzla mücadele için Çorlu 4 ayrı bölgeye ayrılarak bu bölgelerde görev alacak 4 ayrı ekip oluşturuldu. Olası kar yağışından meydana gelebilecek olumsuzlukları gidermek için alınan tedbirler kapsamında tuz ve solüsyon çalışması yapılacak alanları belirleyerek ekip ve ekipmanlar koordine edildi.

Buzlanma ve kar yağışı nedeniyle yolların açık kalabilmesi için 5 greyder, 2 kar kaplanı, 2 tuzlama robotu, 5 beko leder, 3 loder, 5 mini loder, 2 solüsyon traktörü, 10 kamyon, 1 araç çekici, 5 binek aracı, 2 servis ve 102 personel vardiyalı olarak görev yapacak. Kar ve buzlanmaya karşı müdahale için ise depoda yaklaşık olarak 350 ton tuz ve 30 ton solüsyon bulunmakta.

Aksaklıklara Karşı Vatandaşlar Uyarıldı

Ayrıca Çorlu Belediyesi yetkilileri, olumsuz hava koşulları nedeniyle sokakta kalarak mağduriyet yaşayacak vatandaşların geçici barınma ihtiyaçlarını da karşılayarak kimseyi sokakta bırakmıyor. Kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek aksaklık ve olumsuzluklara karşı vatandaşlar, Çorlu Belediyesine 444 99 59 numaralı telefon hattı arayarak ulaşabilirler.

KAYNAK: Hasan GİRGİN

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

İLAN

This will close in 20 seconds