• HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER

Ergene Atatürk Evi Projesinin Temeli Atılıyor

ABONE OL
5 Aralık 2019 00:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz Atamızın izlerinin olduğu Selanik’teki evinin bire bir ölçülerle aynısını Ergene ilçesine yapmak üzere projelendirilen bu büyük proje Ergene Belediyesi ve Trakya Kalkınma Ajansı İşbirliği ile yapılacak. Projenin temel atma töreni 9 Aralık tarihinde saat 11.00’da Marmaracık Mahallesi 1.Cadde No. 5 adresinde düzenlenecek.

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin birebir aynısını Ergenemize yapacağımızdan dolayı son derece mutlu ve gururluyum diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Böyle büyük bir projeyi Ergenemize kazandıracağımızdan dolayı büyük mutluluk duymaktayım. Ulu Önderimizin doğduğu evin bire bir benzerini yapmak Ergenemize büyük değer katacak, yurt içinden ve yurt dışından Atatürk Evini ziyarete gelecek olan yerli ve yabancı turist ile Ergenemizin turizm sektörü çıkışa geçecek. Ergene halkımıza söz verdiğimiz gibi Ergene’ye yapılamaz denilen projeleri yapmaya devam edeceğiz. Atatürk Evi projesi kapsamında hedefimiz sadece Atatürk’ün yaşadığı evi vatandaşlarla buluşturmak değil, aynı zamanda bu evdeki geleneksel aile yaşantısını, Rumeli ev tipini yansıtmak, Atatürk’ün hayatını, eğitim, gençlik yılları, askeri dönemi ve sivil hayatı olarak anlatmayı hedefliyoruz. Projemizin onaylanmasında Tekirdağ Valimiz sayın Aziz Yıldırım’a, Başkanlarımıza, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’e teşekkürlerimizi sunarım” dedi.

22 proje arasında yer alan Ergene Belediyesi Atatürk evi projesi  2019 Yılı Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı Başarılı Asil Projeler arasında Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 1. Seçilmişti. Büyük bir onur ve gurur kaynağı olan Atatürk Evi Projesi’nin temel atma törenine Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel tüm Ergene hakkını davet ettiğini de belirtti.

KAYNAK: Hasan GİRGİN

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

İLAN

This will close in 20 seconds