• HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER


ERGENE ‘DE 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENLE KUTLANDI!

ABONE OL
18 Mart 2023 14:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Programa Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Garnizon Komutanı Bülent Kasım, Garnizon Komutanı Top. Alb. İlkay Günay, Ergene Şehit Ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Erden, Sivil Toplum Kuruluşları, daire amirleri, Siyasi Partiler, şehit ve gazi ailelerinin yanı sıra, askerler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Velimeşe şehitliğinde düzenlenen programda Kaymakam Mehmet Emin Taşçı, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve Garnizon Komutanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından askeri manga tarafından saygı atışı yapıldı, Cumhurbaşkanının mesajının okunması ve tören alanındakilerle birlikte Velimeşe kabristanlığındaki şehitliği ziyaret ederek, şehitlerin mezarları başında Velimeşe Zümrüt Camii İmam Hatibi Muhammed İsmail Demirel tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti ve akabinde Ergene İlçe Müftü Vekili Muhammet Demir tarafından dualar okundu.

DÜNYA VAR OLDUKÇA BU TOPRAKLAR TÜRK YURDU OLMAYA DEVAM EDECEKTİR.

Şehitlik ziyaretinin ardından program Aka Koleji Konferans salonunda devam etti. Günün anlam ve önemine hitaben etkili bir konuşma gerçekleştiren  P. Üst. Abdulsamet Türkmener  şunları kaydetti”

Ülkemizin bugün ulaştığı seviye başta Çanakkale Kurtuluş savaşı olmak üzere körede Kıbrıs’ta teröristle mücadele harekâtında yurt dışında icra edilen hayatlarını kaybeden şehitlerimizin eseridir. Ulusumuzun var oluşunu beraberliğinin ölümsüz eseri olan şehitlerimizin manevi varlıkları tarih ve millet bilincimizin korunmasında ve sahip olduğumuz yüce değerlerin genç nesillerin aktarılmasında en değerli hazinedir. Be nedenle şehitlerimizin aziz hatıraları nesilden nesile sonsuza denk yaşatılacaktır. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerde şunu hissetmelidirler ki ülkemizin birliğine göz diken düşmanlarımızın ve terör örgütlerinin kutsal vatan topraklarına yönelik tüm tehditleri dün olduğu gibi bugünde Türk milleti ve onun çıkmış olduğu silahlı kuvvetleri tarafından bertaraf edilecektir. Üzerimizde yaşadığımız toprağı vatan yapan bayrağımıza kanlarıyla rengini veren kahraman şehitlerimiz size layık olmaya çalışacağız. Sizlere söz veriyoruz ki Çanakkaleler geçilemeyecek dünya var oldukça bu topraklar Türk yurdu olmaya devam edecektir. Ruhunuz Şad olsun

İçeriği oldukça dolu geçen programda öğrenciler tarafından orkestra eşliğinde müzik dinletisi ve Çanakkale geçilmez adlı oratorya gösterisi sunuldu. Farklı dallarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle düzenlenen program sona erdi.

KAYNAK: Hasan GİRGİN

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.