• HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER

“ESKİ HUZUR PARALARINI GERİ ÖDEYİN!”

ABONE OL
2 Şubat 2023 23:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aygun, Türkiye’deki boş topraklar dururken, Sudan’da tarım macerasına giren AKP iktidarının sonuç alamadığını ama faaliyette olmayan şirketin yönetim kuruluna kıyak maaşlar ödediğini anımsattı. Aygun, Sayıştay’ın TİGEM Raporu’na göre 2021 yılında Türk Sudan Uluslararası Tarım ve Hayvancılık A.Ş.’ye 419 bin 965 TL tutarında huzur hakkı, maaş ve ikramiye ödendiğine işaret ederek, “Ortada kiralanan toprak yok, tarım yok, üretim yok, ama kağıt üzerinde kurulu şirketin yönetim kuruluna yüklü miktarda ödemeler yapılıyor. Ama çiftçimiz hak ettiği destekleri alamıyor” diye tepki gösterdi.

Bu konuda soru önergesi veren Aygun, Eski Bakan Bekir Pakdemirli döneminde verilen bu huzur haklarına son verilip verilmeyeceğini ve Venezuela’da da tarım alanı kiralanıp kiralanmadığını sordu.

Bakan Vahit Kirişci, uygulamaya son verildiği yanıtını vererek, hali hazırda Sudanlı ve Türk isimlere huzur hakkı, maaş, ikramiye ve prim adı altında ödeme yapılmadığını belirtti. Venezuela’da da hali hazırda kiralanmış ve tarım yapılan bir arazi olmadığını kaydeden Kirişci, Türkiye’de arz açığı olan hububat, yağlı tohumlu bitkiler ve baklagil üretiminin arttırılması, nadas alanlarının azaltılması ve atıl arazilerin toprağa kazandırılmasının amaçlandığı yanıtını verdi.

Aygun, bu yanıtı değerlendirerek, “Sudan’da tarım yapamadınız, ama atadığınız Yönetim Kurullarına hak etmedikleri huzur haklarını ödediniz. Millet, aç gezerken, torpilli kadrolara kıyak maaşlar ödediniz. Bu millet size hakkını helal etmeyecek. Ödenen paraları geri alın ve çiftçiye verin” diye tepki gösterdi.

Aygun; Anadolu’nun bereketli topraklarında üretim yapılmasını ve atıl alanların tarıma kazandırılmasını isteyerek, “Kendi vatanınızdan medet umun, elden gelen öğün olmaz, onunla da karın doymaz” uyarısında bulundu.

KAYNAK: Hasan GİRGİN

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

İLAN

This will close in 20 seconds