• HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER


Gülsin Onay'dan Muhteşem Bir Konser

ABONE OL
23 Aralık 2019 15:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Yahya Kemal Beyatlı Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, dünyaca ünlü Piyano Sanatçısı Gülsin Onay ve tamamı kadınlardan oluşan Yaylı Çalgılar Orkestrası AncyraEnsemble sahne aldı. Tekirdağlı sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konseri, dünyanın birçok yerinde başarıyla sahne alan Orkestra Şefi Nil Vendetti yönetti.

Sanatçıların muhteşem performansına ev sahipliği yapan ve yaklaşık 2 saat süren konserin birinci bölümünde Mozart’ın Konçertosu’nun eserleri seslendirildi. İkinci bölümde ise, Edward Elgar’ın eserleri ile Mozart’ın Divertimento eserleri Tekirdağlı sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Konserin gerçekleştiği salon,Tekirdağlı klasik müzik hayranları tarafından hıncahınç dolarken, dinleyiciler konser boyunca sık sık alkışlarla beğenisini gösterdi. Konser sonunda, ünlü Piyano Sanatçısı Gülsin Onay, Orkestra Şefi Nil Vendetti ve Yaylı Çalgılar Orkestrası AncyraEnsemble üyeleri, dakikalarca ayakta alkışlandı.

Programın sonunda dünyaca ünlü Piyano Sanatçısı Gülsin Onay, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nin Fuaye Alanı’nda hayranları için albümlerinin yer aldığı CD’leri imzaladı.

“Sanat Vizyonu Güzel Kentimizin 6’ncı Vizyonu Olacak”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, konser sonunda sanatçılara çiçek verdi ve kendilerini tebrik etti. Başkan Kadir Albayrak, program hakkında yaptığı konuşmada, Tekirdağ halkının aydın insanlar olduğunu ve sanata değer verdiklerini ifade ederek, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, hizmete başladığımız günden bu yana kültür ve sanat etkinliklerine önem veren bir belediyeyiz. Tekirdağ’ımızın 5 ana vizyonu var. Sanat vizyonu da güzel kentimizin 6’ncı vizyonu olacak. Büyükşehir Belediyesi olarak, kısa süre önce güzel kentimize yakışır 3 adet kültür merkezini inşa ederek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu zamana kadar her alanda olduğu gibi kültür-sanat alanındaki hizmet ve faaliyetlerimiz bundan sonra da devam edecek. Herkese sevgiler ve saygılar sunuyorum” dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Gülsin Onay Piyano Günleri, birbirinden güzel konserlerle 25 Aralık 2019 tarihine kadar yurtiçi ve yurtdışından 20 saygın sanatçıya ev sahipliği yapacak.

KAYNAK: Hasan GİRGİN

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.