• HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER

İzolasyonlu Sedyeler Hastanelere Teslim Edildi

ABONE OL
8 Nisan 2020 16:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kenan Taşkın tarafından yapılan teslim törenine Tekirdağ İl Sağlık Müdür Yardımcısı Zafer Soykırlı, Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Aykut Demirkıran, Tekirdağ Devlet Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Uzm. Dr.Orhan Eroğlu ve basın mensupları katıldı.

TAŞKIN: “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

İlk aşamada toplam 20 adet üretilen sedye izolasyonlarının hastanelere teslimine başlanıldığını dile getirerek açıklamalarda bulunan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kenan Taşkın; “Sağlık ekiplerimiz talepleri ve Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Cüneyt Yüksel’in talimatıyla daha önce yaptığımız sıfır temaslı ateş ölçüm kabinlerinin ardından hasta yataklarımıza monte edilebilecek izolasyon kabinleri yaptık. İlk aşamada toplam 20 adet ürettik. Tekirdağ Devlet Hastanesi, Namık Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi ile Çorlu ve Çerkezköy ilçelerimizin hastaneleri olmak üzere ürettiğimiz 20 izolasyon kabinin teslim ettik. Sağlık çalışanlarımızın talepleri doğrultusunda üretmeye de devam edeceğiz.” diye konuştu.

DEMİRKIRAN: “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN VİRÜSTEN ETKİLENMESİNİ EN AZA İNDİRMEK İÇİN BU İZOLASYON ÇOK ÖNEMLİYDİ”

Fen İşleri Müdürü Kenan Taşkın’ın ardından açıklamalarda bulunan Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Aykut Demirkıran virüsün dışarıya çıkmamasının önemine değinirken Süleymanpaşa Belediyesi’ne teşekkür etti.

Demirkıran; “Ülkemiz şu anda bir salgınla çok başarılı bir mücadele veriyor. Bizim önceliğimiz sağlık personelimizin bu salgından etkilenmesini en aza indirebilmek. Bu noktada diğer kamu kurumları ile iletişime geçiyoruz. Belediyemiz ile iletişime geçiyoruz ve sağ olsunlar şu ana kadar hiçbir isteğimize olumsuz yanıt vermediler. Her isteğimizi anında karşıladılar. Bugün de sedye koruyucularımızı bize teslim ettiler. Bu sedye koruyucularımızın amacı içeride hastamız yatarken virüsün dışarıya çıkmasını engellemek. Sağlık çalışanlarımızın virüsten etkilenmesini en aza indirmek için bu izolasyon çok önemliydi.Daha önce bizde böyle bir sistem yoktu. Sağlık çalışanlarımız enfekte bir hasta geldiğinde endişeleniyorlardı. Bu sedye koruyucuları sayesinde kafalardaki soru işaretleri azalacak. Çalışanlarımızın enfekte olma ihtimali daha da düşecek. Hastalarımıza daha hızlı bir şekilde işlem yapmış olacağız. Belediyemize çok teşekkür ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

EROĞLU: “YAPILAN ÇALIŞMA HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR”

Tekirdağ Devlet Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Orhan Eroğlu kabinlerin oldukça işlevsel ve koruyucu olduğuna dikkat çekerek yaptığı açıklamasında; “Yapılan çalışma hayati önem taşıyor. COVİD şüphesi ile bize gelen hastalarımızı bu şekilde izole ettiğimiz zaman sağlık çalışanlarımızı da koruyabileceğiz. Entübe hastaya müdahale gerektiği zaman hazırlanan kol girişlerinden hastamıza müdahale edip damar yolunu da açabiliyoruz. Yine olası bir yoğunlukta hastamıza müdahale edilene kadar bu koruyucu kabinde tutup enfeksiyonun yayılmasının önüne geçebiliyoruz. Sağlık çalışanlarımızı da koruyarak inşallah bu süreci hep birlikte atlatacağız. Bu noktada bizlere yardımcı olan Başhekimimiz Aykut Bey ve Süleymanpaşa Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

SOYKIRLI: “HEM SAĞLIK BAKANLIĞIMIZ HEM SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜMÜZ HEM DE TEKİRDAĞ DEVLET HASTANEMİZ ADINA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Tekirdağ İl Sağlık Müdür Yardımcısı Zafer Soykırlı da Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi’ne yaptığı çalışmadan dolayı teşekkür ederken; “Süleymanpaşa Belediyemiz bizi her konuda destekliyor. Diğer kuruluşlarımız, gönüllü topluluklarımız da bizi destekliyor. İçinde bulunduğumuz ortamda hep birlikte ne kadar çok el ele verirsek COVİD-19’a karşı etkili bir mücadele sergileyeceğimizi, en kısa zamanda da en az zararla bu virüsten kurtulacağımızı temenni ediyorum. Başta Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Cüneyt Yüksel olmak üzere Fen İşleri Müdürümüz ve çalışan kardeşlerimize hem Sağlık Bakanlığımız hem Sağlık Müdürlüğümüz hem de Tekirdağ Devlet Hastanemiz adına çok teşekkür ediyorum. ifadelerini kullandı.

20 İZOLASYON KABİNİ HASTANELERE TESLİM EDİLDİ

İlk aşamada üretilen toplam 20 kabin Tekirdağ Devlet Hastanesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi ile Çerkezköy ve Çorlu’daki Hastanelere teslim edildi.

KAYNAK: Hasan GİRGİN

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

İLAN

This will close in 20 seconds