• HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER

Minik Eller Turşu Yapmayı Öğrendi

ABONE OL
29 Kasım 2019 23:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sofralarımızda yer alan ve severek tüketilen bir gıda olan turşu özellikle kış aylarının vazgeçilmezlerindendir. Bu çok sevilen gıdayı günlük yaşam becerileri etkinliği kapsamında Ergene Belediyesi Beren Bebek Çocuk Akademisinde bulunan minikler öğretmenlerinin nezdinde yaptılar. Mevsim sebzelerini özenle seçen minikler, kavanozlara dikkatli bir şekilde malzemeleri koydular. Sarımsaklarını atıp tuzla sirkeli suyunu ekleyip olgunlaşması gerektiğini öğrendiler. Hem üretime teşvik eden hem de günlük yaşam becerisi kazandıran etkinlikle minikler eğlenceli dakikalar yaşarken, kendi kurdukları turşu ile kışa hazırlanmanın mutluluğunu yaşadılar.

Küçüklere günlük yaşam becerileri kazandırmak için etkinlikler düzenlediklerini belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Miniklerimizi sosyal hayata hazırlamak, çocuklarımıza günlük yaşam becerisi kazandırmak için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu tür etkinlikler minik öğrencilerimize de kişisel özgüven oluşturmakla birlikte oldukça neşeli zaman geçirmelerini de sağlıyor. Öğrencilerimizin yaşam boyu öğrenen bireyler olmalarını, güvenli, eğlenceli, özgürce hareket edebildiği bu güzel ortamda başkalarıyla ve kendi başlarına keşfederek, oynayarak, deney yaparak, uygulayarak ve duyu organlarını etkili kullanarak öğrenme yetkisini kazanmasını hedefliyoruz. Çocuklarımızın gelişimlerine katkı sağlayacak bu tür etkinliklerimiz Ergene Belediye Beren Bebek Çocuk Akademimizde devam edecektir” dedi.

KAYNAK: Hasan GİRGİN

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

İLAN

This will close in 20 seconds