• HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER

Uğur Mumcu Ergene'de Anıldı

ABONE OL
24 Ocak 2020 14:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Ergene İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği Uğur Mumcu’yu anma    Programına, CHP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali IŞIKGÖR, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami AYGUN ÖZCAN, CHP Ergene İlçe Başkanı Nuh NUHOĞLU, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Duranca ORMANLI, CHP Ergene İlçe Gençlik Kolları Başkan Adayı Sonay KAZAN, CHP Ergene İlçe Kadın Kolları Başkan Adayları Özlem AKIN, Emine GAKÇI, Ergene Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet CEBECİ, Yüksel BAYDARLI, Ergene Belediye Meclisi üyeleri ve Ergene CHP üyeleri katıldı.

  CHP Ergene İlçe Lokali’nde yapılan anma etkinliği, Anma etkinliğinin açılış konuşmasını yapan CHP Ergene İlçe Başkanı Nuh NUHOĞLU, 

Ülkemizin ve Türk basının kaybettiği en büyük değerlerden biri olan Uğur Mumcu, somut belgelere dayalı çalışmaları ve yayınladığı eserleriyle önder bir gazeteci olmuştur.Türkiye üzerinde oynanan oyunları kalemiyle açığa çıkarmaktan çekinmeyen Uğur Mumcu`nun, ülkemizin nereye doğru sürüklenmekte olduğuna yönelik tespitlerinin doğruluğu,günümüzde daha iyi görülmekte ve anlaşılmaktadır.

Uğur Mumcu kişiliği,ahlakı,mücadelesi ve yazarlığıyla önümüzdeki kuşaklara örnek olmaya devam edecektir.Böyle bir insanı yetiştirmiş bir toplum,böyle bir gazeteciyi yetiştirmiş bir medya, ülkemizin geleceği için umut ve güven kaynağı olmaya devam etmektedir.

Onun bir araştırmacı gazeteci,düşünür olarak üstünde durduğu konuların yaptığı çalışmaların,günümüz için ne kadar aydınlatıcı olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.Türkiye`nin Uğur Mumcu gibi insanlara ihtiyacı vardır. Geride bıraktığımız 27 yılı,Uğur Mumcu`nun öneminin daha da artmasına,daha çok sevilmesine,değerinin daha iyi anlaşılmasına yardımcı olmuştur.

Uğur Mumcu gibi dünya görüşlerinden dolayı siyasi cinayetlere kurban giden Abdi İpekçi,Muammer Aksoy,Turan Dursun,Bahriye Üçok,Ahmet Taner Kışlalı ve diğerlerini de unutmadık. Mücadelesini verdikleri değerler ve ilkeler unutulmadı,unutulmayacak.

Düşünenlerin öldürülmemesi, öldürülenlerin hiç unutulmaması dileğiyle,aydın kimliği,demokratik duruşu ve ilkeli yaşamıyla gelecek kuşaklara örnek olmayı sürdüren Uğur Mumcu`yu saygı ve özlemle anıyoruz. Dedi.

Anma etkinliği Uğur Mumcu ve Ali Gaffar OKKAN’ın resimlerinin olduğu anma köşesine karanfiller sunularak son buldu.

KAYNAK: Hasan GİRGİN

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

İLAN

This will close in 20 seconds