• HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER
  • ERGENE GAZETESİ
  • Yüceer: ‘Madde Bağımlılığı Artık Bir Halk Sağlığı Sorunudur’

Yüceer: ‘Madde Bağımlılığı Artık Bir Halk Sağlığı Sorunudur’

ABONE OL
9 Ocak 2020 22:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, TBMM Başkanlığı’na sunduğu araştırma önergesinde, madde kullanımının hızla yaygınlaştığını ifade etti. Dünya uyuşturucu trafiğinden en büyük zarar gören ülkelerden birinin Türkiye olduğunu vurgulayan Yüceer, “Transit ülke konumunda olan ülkemizde yasadışı yollarla uyuşturucu maddelere ulaşım kolaylaşmıştır” dedi. Erişimin kolaylaşmasıyla uyuşturucu kullanımının da arttığını kaydeden Yüceer, “Uyuşturucu madde kullanımının yaygınlaşması ve genç yaşta kullanımı geleceğimiz olan gençler üzerindeki en büyük tehditlerden biridir” dedi.

‘UYUŞTURUCUYA BAĞLI ÖLÜMLERDE AVRUPA BİRİNCİSİYİZ’

Türkiye’de uyuşturucu kullanma yaşanın giderek düştüğünün araştırmalarda da görüldüğünü ifade eden Yüceer, son yıllarda okul çevrelerinde uyuşturucu madde kullanıldığına ilişkin haberlerin kamuoyuna yansıdığını hatırlattı. Yüceer, “Özellikle çocuk yaştaki gençlerimizin çevresinde uyuşturucu madde kullanımının olması ne kadar büyük bir tehlike ile karşı karşıya kaldığımızın açık göstergesidir” dedi.

Yüceer, İçişleri Bakanlığı’nın 2019 raporuna göre uyuşturucu kullananların yüzde 70’inin “merak, arkadaş ısrarı ve özenme” sebebiyle madde kullanmaya başladığını belirterek, bu kullanıcıların yüzde 75’inin ilk kullandıkları maddelere para ödemediklerini ifade ettiklerinin altını çizdi. BM raporlarına da değinen Yüceer, Türkiye’nin uyuşturucu madde kullanımına bağlı ölümlerde Avrupa’da ilk sırada olduğunun altını çizdi.

MECLİS’İ GÖREVE ÇAĞIRDI

Konunun artık bir toplum sağlığı sorunu haline geldiğini belirten Yüceer, “Bireylerin ruhsal, sosyal ve vücut bütünlüğünü tehdit eden ve yıkıma uğratan uyuşturucu maddelere özellikle okul çevrelerinde önlemler alınmalıdır. Eğitim düzeyi, gelir seviyesi ve kullanım oranı arasındaki ilişki tahlil edilmelidir. Uyuşturucu bağımlılığı çevresini de etkilemesi hasebiyle toplumun tümünü tehdit etmektedir. Bu sebeple uyuşturucu bağımlılığına karşı ülkece etkin bir mücadele izlenmesi gerekmektedir” dedi. Yüceer, bu sebeplerle konunun nedenlerinin ve çözüm yollarının araştırılması için Meclis’i göreve çağırdı.

KAYNAK: Hasan GİRGİN

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

İLAN

This will close in 20 seconds