Kırklareli Valisi BİLGİN, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan KAPAĞAN,Trakya Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, Trakya Üniversiteler Birliği Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan MEŞE, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nden Dr. Ergül SÖYLEMEZOĞLU, kamu kurumlarının müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunulmasının ardından başlayan açılış töreninde konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN şunları söyledi:
“Trakya’nın ve Marmara’nın çeşitli yerlerinde Trakya Üniversiteler Birliği’ne bağlı üniversitelerden birbirinden değerli hocalarımız birbirinden farklı projelerini, tez çalışmalarını, fikirlerini gelip bize sunsunlar, beraber oturalım, tartışalım ve kendi çalışmalarını Trakya’ya, Türkiye’ye açalım. Bu projeleri kendi illerindeki sanayici ile buluşturalım veya yaşadığı şehrin sorunlarına çözüm noktasında katkı sağlasın diye bir nevi platform oluşturalım dedik. Bu süreçte sisteme 55 adet proje başvurusu yapıldı. Bu projeler oluşturulan heyet tarafından detaylı şekilde incelendi, araştırıldı ve bu projelerin arasından ilk 10’a girecek projeler belirlendi. Bugün burada da jüri değerlendirilmesi sonucu ilk 5’e girecek projeler belli olacak.”
Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ise gerçekleştirdiği açılış konuşmasında “Trakya Ar-Ge ve Teknoloji Pazarı”nın Trakya Üniversiteler Birliği’nin birlikte daha güçlü olma prensibiyle oluşturulan bir platform olduğunu ifade etti. Rektör ŞAHİN “Trakya Üniversiteler Birliği birlikte daha güçlü olma yolunda oluşturulan bir platformdur. Birlikte çok güzel projelere imza atıyoruz.” diyerek böylesine güzel bir etkinlikte desteklerini esirgemeyen Trakya Kalkınma Ajansına ve misafirperverliğinden dolayı Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’e teşekkür etti.
Trakya Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU da konuşmasında Trakya Üniversiteler Birliği’nin 2012 yılında bölge üniversitelerinin katılımıyla kurulan bir birlik olduğunu söyledi. Prof. Dr. TABAKOĞLU, 2020 yılı için planlanan etkinliklere değinerek; “Pek çok etkinliğimizi uluslararası düzeyde yapıyoruz. Hangi konuda ihtiyaç varsa güçlerimizi birleştiriyoruz.” diye konuştu.
‘Günümüzde Ar-Ge ve teknoloji çok önemli’
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise gerçekleştirdiği açılış konuşmasında “Trakya Ar-Ge ve Teknoloji Proje Pazarı”nın ilkini Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde ikincisini Trakya Üniversitesi’nde gerçekleştirdiklerini belirterek; “Etkinliğin üçüncüsünü Kırklareli Üniversitesi’nde gerçekleştiriyor olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Beş güzide Üniversitenin katılımıyla oluşturulan bu platformda amacımız Üniversite-Sanayi İşbirliğine katkı sağlamak. Biz, Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle ticarileştirme konusunda yardımcı oluyoruz. Ticarileştirme ve lisanslama üzerine de çalışılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
‘İnsan kaynağı kaynakların en değerlisidir’
Programın son konuşmasını Kırklareli Valisi Sayın Osman BİLGİN yaptı. BİLGİN konuşmasında şunları söyledi:“Ülkemizin öğrenci sayısı genel olarak 26 milyonu buluyor. Bunun 8 milyonu yükseköğretimde yer alıyor. Ülkemiz tarımdan sanayi toplumuna dönüşüyor. 30 yıl önce Teknoloji alanında adımız okunmazken bugün teknoloji üretir hale geldik. Son 10 yılda yeni üniversitelerin kurulması ile birlikte buralarda genç beyinlerin fikirleri, buluşlara ve yeni teknolojilere dönüşüyor. İnsan kaynağı kaynakların en değerlisidir. Gelişim, değişim, yenilik çağımızın bir gerçeği. Hepimiz bu yeniliklere katkıda bulunarak ülkemizi daha ileri noktalara taşıyacağız. Burada fikirlerin, projelerin ticarileşmesi çok önemli. Önümüzdeki dönemde ticarileşme desteklerinin daha artması için Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu olarak daha fazla destek vereceğiz. Bu yarışmanın Türkiye’ye bölgesel olarak yapılmasından dolayı örnek olacağını düşünüyorum.”
10 Finalist Sunumlarını Yaptı
3.Trakya Proje Pazarı Yarışması’nda 55 proje arasında projeleri ilk 10’a kalan finalistler projelerini jüri üyelerine ve katılımcılara sundular.
Yarışma, İlk 10’a giren finalistlerle protokol üyelerinin toplu hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.
KAYNAK: Hasan GİRGİN
ERGENE
06 Aralık 2024MANŞET
06 Aralık 2024MANŞET
06 Aralık 2024GÜNDEM
06 Aralık 2024ERGENE
06 Aralık 2024ERGENE
06 Aralık 2024SON DAKİKA
06 Aralık 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.