Çanakkale Deniz Zaferi´nin 105´nci yıldönümü nedeniyle 18 Mart Çarşamba günü düzenlenecek törenlere katılmak üzere 57. Alay Şehitliği´ne yürüyen; gaziler, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan kortej, ellerinde Türk bayraklı flamaları ve sloganlar yazılı pankartlarıyla akşam saatlerinde ulaştı. Kortej Keşan’da soğuk ve yağışlı havaya rağmen büyük ilgi ile karşılandı. Kortejin en önünde atlılar da yer aldı.
Keşan’a ulaşan ve Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu tarafından karşılanan 57’nci Alay’a, Mehmet Gemici Cennet Bahçesi mevkiinde 27’inci Alay’ı temsil eden yürüyüşçüler katıldı.
Yürüyüşçüler, Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej halinde yürüdü ve burada bir tören düzenlendi.
Tören; Keşan Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.
Törende daha sonra 27. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hakan Eşme konuştu.
27. Alay temsilcileri olarak 57. Alay’ı Keşan’da karşılamaktan dolayı onur ve gurur duyduklarını belirten Eşme, “10 yıldan bu yana yürüyüşümüzü gerçekleştiriyor ve tarihimizi bugün vatandaşlarımıza ve gençlerimize doğru şekilde aktarıyoruz. Bütün yürüyüşçülerimize ve bizleri destekleyen Keşan Belediyesi ve Keşan Belediye Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu’na teşekkür ediyoruz. Bu yolculukta bize kılavuzluk eden Hikmet Selim Hocamız’a teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Törende daha sonra Hikmet Selim Yılmaz söz aldı.
Yılmaz, Türk Sancağını yere düşürmeyeceklerini ifade ederek, şunları söyledi: “10 yıldan bu yana yürüyoruz. Sancağımızı yüreğimizde, beynimizde ve bilinçlerimizde taşımaya devam ediyoruz. Atam sen rahat uyu. Bu gençlik senin emanetini yere düşürmeyecek. Keşan dünya tarihine giren sancak liyakat madalyasıyla onurlandırılmıştır. Koca yürekli yürüyüşçü yol arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.”
Törende daha sonra Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin konuştu.
Çanakkale ruhunun ülkede asla bitmeyeceğinin altını çizen Çetin, yürüyüşe katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
Mustafa Çetin, “Ezan dinmeyecek, bayrak inmeyecek, bu vatan bölünmeyecek.” dedi.
Törende son konuşmayı; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu yaptı.
Helvacıoğlu, kahramanlık destanı olan Çanakkale Savaşı’nın, millet olma bilincine erişilen, Atalarımızın geri dönmeyi düşünmeden canlarını vatan uğrunda feda ettikleri, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir kahraman olarak tarih sahnesine çıktığı ve tarihin akışının değiştirdiği nokta olduğunu belirterek, “Çanakkale Savaşları’nda canlarını ortaya koyan, adını tarihe ve kalplere
Yürüyüşçüler, geceyi Keşan’da geçirdikten sonra 16 Mart 2020 Pazartesi sabahı Keşan Belediyesi’nin düzenlediği kahvaltı etkinliğinden sonra Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Altay’ın uğurlaması ile Alparslan Türkeş Meydanı’ndan saat 09.00’da Çanakkale’ye doğru yola çıktı.
KAYNAK: Hasan GİRGİN
ERGENE
16 Şubat 2025MANŞET
16 Şubat 2025MANŞET
16 Şubat 2025GÜNDEM
16 Şubat 2025ERGENE
16 Şubat 2025ERGENE
16 Şubat 2025SON DAKİKA
16 Şubat 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.