19 Mayıs’ta yanan meşale ışığında çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti doğmuştur. Atatürk, Cumhuriyet’in ancak yeni kuşakların sahiplenmesi ile yaşayabileceğini bilerek, 19 Mayıs 1919’u gençlere armağan etmiştir.
“Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum” diyen Atamızın mirasına sahip çıkalım.
Milli Mücadele sürecini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında yaşanan zorlukları göz önünde tutarak, ulusal bilincimizi açık tutmamız, temel değerlerimize yeniden sahip çıkmamız dileğiyle tüm gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 MayısAtatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarım.
Bizi bugünlere taşıyan, bağımsız ve demokratik bir ülkeyi inşa eden Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha şükran ve minnetle anarım.
Dr. İlhami Özcan AYGUN
CHP Tekirdağ Milletvekili
KAYNAK: Hasan GİRGİN
ERGENE
25 Ocak 2025MANŞET
25 Ocak 2025MANŞET
25 Ocak 2025GÜNDEM
25 Ocak 2025ERGENE
25 Ocak 2025ERGENE
25 Ocak 2025SON DAKİKA
25 Ocak 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.