“Göklerin Fatihi” olarak bilinen ve özel bir tür olan ebabil kuşu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi Sorumlu Veteriner Hekimi Ahmet Çavdar yabani bir kuş olan ebabil kuşunun yapılan ön muayenesinden herhangi bir sağlık probleminin bulunmadığını tespit ettiklerini belirtti.
Çorlulu bir vatandaş tarafından kendilerine ulaşan ebabil kuşunun yalnızca yüksek yerlerden uçtuğunu ifade eden Veteriner Hekim Çavdar, “Kuşun vatandaşımızca tarafımıza ulaştırılmasının hemen ardından sağlık kontrollerinden geçirdik ve ardından bakımevimizde mama ve su verdikten sonra yüksek bir noktadan salıvererek yeniden uçmasını sağladık.
Neredeyse ömrünün tamamını gece gündüz demeden havada uçarak geçiren, havada uyuyabilen ebabil kuşunu yerde yürürken görebilmek pek mümkün değil. Yere düştüğünde kendi başına kolay kolay havalanamayan bir kuş türü. Oldukça özel bir kuş olan ebabil kuşunu sağlıklı bir şekilde yeniden doğaya salıvermiş olmaktan dolayı memnunuz.” dedi.
KAYNAK: Hasan GİRGİN
ERGENE
16 Şubat 2025MANŞET
16 Şubat 2025MANŞET
16 Şubat 2025GÜNDEM
16 Şubat 2025ERGENE
16 Şubat 2025ERGENE
16 Şubat 2025SON DAKİKA
16 Şubat 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.