• HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER
ŞARKÖY’DE HIDIRELLEZ BAYRAMI COŞKUYLA KARŞILANDI

ŞARKÖY’DE HIDIRELLEZ BAYRAMI COŞKUYLA KARŞILANDI

ABONE OL
7 Mayıs 2024 20:30
ŞARKÖY’DE HIDIRELLEZ BAYRAMI COŞKUYLA KARŞILANDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin simgesi olarak kabul edilen Hıdırellez Bayramı,  Trakya ve Trak Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği ve Şarköy Belediyesi iş birliği ile Gaziköy Mahallesi’nde düzenlenen şenlikle kutlandı.   Yoğun bir katılımla gerçekleşen şenlikte yediden yetmişe herkes eğlenceli anlar yaşadı. Türk Kültürü’nde oldukça büyük öneme sahip Hıdırellez Bayramı’nın etkinliklerle kutlanması vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.

HIDIRELLEZ ŞENLİĞİ CIVIL CIVIL GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Kültür ve sanat etkinlikleriyle Şarköy’de yaşayan vatandaşların keyifli vakit geçirmeleri için çalışmalarını sürdüren Şarköy Belediyesi, Hıdırellez Şenliği ile coşku dolu anlara ev sahipliği yaptı. Hıdırellez’in sembolü olan Hıdırellez ateşi, dilek ağacı ile baharın gelişi neşeyle kutlandı. Hatıra fotoğraf panosu ile çeşitli çekilişlerin olduğu programda katılımcılar Ganosların eteğinde doyasıya vakit geçirdi. Hıdırellez ritüellerinden olan ateşin yakılmasıyla şenliğe katılanlar ateşin üzerinden atladı. Grup 657 ve Roman Orkestrası müzikleriyle alanı dolduranlara keyifli anlar yaşattı.

Başkan Alpay VAR, “Baharın habercisi, güzelliklerin müjdeleyicisi Hıdırellez Bayramı’nızı en içten duygularımla kutluyorum”

Baharın gelişini müjdeleyen Hıdırellez Bayramı’nı çeşitli etkinliklerle yaşatıyor olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden Belediye Başkanı Alpay VAR, ’’ Yönetim olarak çağdaş bir Şarköy’ü inşa ederken; gelenekleri yaşatmanın da büyük bir öneme sahip olduğu anlayış ile hareket ediyoruz ve bu anlayışımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Hıdırellez, Türk kültüründe tabiatın uyanışını ve canlanışını simgeleyen; binlerce yıllık geçmişe sahip önemli bir bayramdır. Bizlerde, hemşehrilerimizin bu özel günü eğlence dolu şekilde geçirmelerine yönelik etkinlikler düzenledik. Hemşehrilerimizin Hıdırellez Şenliği’nde gönüllerince eğlenmelerine vesile olmaktan dolayı mutluluk duyduk. İlerleyen dönemde de bu tarz etkinliklerle vatandaşlarımızla birlikte olmaya devam edeceğiz. Aydınlık geleceğe dair umutlarımızı pekiştirdiğimiz bu günün tüm hemşehrilerime bereket ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.