• HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER
Süleymanpaşalılar 1. Kakava Hıdırellez Şenliğinde doyasıya eğlendi

Süleymanpaşalılar 1. Kakava Hıdırellez Şenliğinde doyasıya eğlendi

ABONE OL
6 Mayıs 2024 22:27
Süleymanpaşalılar 1. Kakava Hıdırellez Şenliğinde doyasıya eğlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Kakava Hıdırellez Şenliği eğlence dolu anlara sahne olurken binlerce Süleymanpaşalı şenlikte yer alarak unutulmaz bir gün geçirdi.

İlk kez düzenlenen etkinlik Çinili Fırın önünden başlayan kortej ile start aldı. Atların ve faytonun başını çektiği kortejde bando ekipleri, dans grupları, sivil toplum kuruluşları, dernekler, yerel müzisyenler ve vatandaşlar yer aldı.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile devam eden kortej sahil amfi tiyatro yanında sona erdi.

Amfi tiyatro yanında şenlik ateşi yakılırken kortejde yaşanan coşku yanan ateşle birlikte alevlenerek arttı.

CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Nurten Yontar’ın da katıldığı organizasyonda açılış konuşmasını Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku gerçekleştirdi.

BAŞKAN YRD. UTKU: “YÜZYILLARDIR BU ATEŞ BU TOPRAKLARDA YANMAKTADIR”

“Bu güzel günde tıpkı adındaki gibi baharın müjdesi bolluk ve bereketin sembolü Kakava Hıdırellez Şenlikleri’nde bizleri yalnız bırakmadınız. Yolları, caddeleri, amfi tiyatroları doldurdunuz. Hepinize kurumum ve şehrim adına kucak dolusu teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız, iyi ki bizlerlesiniz,” diyerek sözlerine başlayan Başkan Yardımcısı Utku, “Hıdırellez bolluğun, bereketin temsilcisidir. Yüzyıllardır Kakava ve Hıdırellez adıyla bu topraklarda bu ateş yanmaktadır ve cumhuriyet ateşi gibi bundan sonra da inşallah kurumsal olarak Süleymanpaşa’mızda yanmaya devam edecektir. Birincisini yapmak Volkan Nallar başkanımın önderliğinde bizlere nasip oldu. İnşallah bundan sonra da her sene devam eder. Ben hepinize teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz, bizleri mutlu ettiniz. Hepinize bu güzel şovlarla iyi eğlenceler diliyorum. Emeği geçen bütün ekibimize ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

BAŞKAN VOLKAN NALLAR: “SÜLEYMANPAŞA’MIZI FESTİVAL HAVASINDA DA DAHA GÜZEL GÜNLERE TAŞIYACAĞIZ”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar’ın konuşması ile devam eden 1. Kakava Hıdırellez Şenliği’nde Başkan Volkan Nallar şenliğin geleneksel hale getirileceğini müjdelerken; “1400 yıldır yanan ateşi tekrar yakmak bize nasip oldu. Çok şükür birincisini bugün yaptık. İkinci ve üçüncü derken bunu geleneksel bir hale getirip Süleymanpaşa’mızı festival havasında da daha güzel günlere taşıyacağız. Tekrardan herkese çok teşekkür ediyorum. Ciddi bir kalabalık var. Müdürlerime, belediye başkan yardımcıma, Çeri başıma, roman arkadaşlarıma, beraber yol yürüdüğüm arkadaşlarıma, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Söz vermiştik, verdiğimiz sözü yerine getirdik. İnşallah her şey daha güzel olacak. Sağ olun, var olun. Herkese iyi eğlenceler dilerim.” ifadelerini kullandı.

UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTILAR

Konuşmaların ardından eğlence kaldığı yerden devam ederken Ritm-i Ahenk Grubu, Ahmet Giley ve Roman Dans Ekibi, Hamza Solak, Adnan Satılmış ve son olarak da Serdar Saka sahne şovları ve seslendirdikleri eserlerle unutulmaz bir gece yaşattı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.