• HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER
VEKİL YONTAR: TASARRUF SARAYDAN BAŞLASIN DA GÖRELİM!

VEKİL YONTAR: TASARRUF SARAYDAN BAŞLASIN DA GÖRELİM!

ABONE OL
1 Mayıs 2024 20:57
VEKİL YONTAR: TASARRUF SARAYDAN BAŞLASIN DA GÖRELİM!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, AKP iktidarının kamuda tasarrufa gideceğiz söylemine ilişkin değerlendirmede bulundu. Tasarruf kanununun önce saraydan başlaması gerektiğini savunan Vekil Yontar:” İtibardan tasarruf olmaz diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan önce kendisinin ve sarayın harcamalarını kısıtlamalı”dedi.

Vekil Yontar, iktidarın uygulamaya koyduğu tasarruf kanununa ilişkin değerlendirmede bulundu. İktidarın, kanuna tam anlamıyla uymadığını ve hâlâ halktan fedakarlık istediğinin altını çizen Yontar açıklamasında şunları söyledi:” Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 8’incisi açıklanacak ve öncekilerin uygulanmadığı kamuda tasarrufun temmuz ayından itibaren güçlü bir şekilde devreye gireceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “İtibardan tasarruf edilmez.” diyerek defalarca halktan fedakârlık istedi.  Tasarruf konusunda ciddiyetini göstermek isteyen Hükûmet, kanun tasarısı hazırlığında olduğunu açıklamasına rağmen 115 bin kamu aracının sadece 500 adedini satışa çıkardı. Saray tarafından 2024 Ocak-Mart döneminde altmış saniye içinde bir asgari ücret, otuz beş saniyede bir en düşük emekli aylığı harcandı.  Bu üç aylık dönemde 130.630 asgari ücret, 222.100 en düşük emekli aylığı harcandı.  Esas sorulması gereken soru: “Saray harcamaları bu kanun kapsamına alınacak mı?” Sorusudur. Tasarruf, saraydan başlasın da görelim”dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.