• HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER
“Velilerimiz çocuklarını Kırklareli Istranca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gönül rahatlığı ile emanet edebilirler”
  • ERGENE GAZETESİ
  • GENEL
  • “Velilerimiz çocuklarını Kırklareli Istranca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gönül rahatlığı ile emanet edebilirler”

“Velilerimiz çocuklarını Kırklareli Istranca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gönül rahatlığı ile emanet edebilirler”

ABONE OL
7 Mayıs 2024 20:20
“Velilerimiz çocuklarını Kırklareli Istranca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gönül rahatlığı ile emanet edebilirler”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Kırklareli Valisi Birol Ekici, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun ile birlikte Kırklareli Istranca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Tarım Sınıfı tarafından oluşturulan serayı gezerek, yetkililerden bilgiler aldı.

* Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “Gönül rahatlığı ile velilerimiz çocuklarını, ülkemiz ve bölgemiz tarımına büyük katkısı olacak Kırklareli Istranca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne emanet edebilirler”

Kırklareli Istranca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, Kırklareli’de tarımın gelişmesine büyük katkısının olacağını ifade eden Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “Tarımsal alandaki bilgi, beceri, uygulama ve teknolojilerin üreticilere aktarılması ve öğretilmesi gerekliliğinden yola çıkılarak bu konuda faaliyet gösteren eğitim kurumlarının önemi daha da belirgin hale geliyor. Bu kapsamda ilimizde 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda ders başı yapan Kırklareli Istranca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Tarım Alanı’nda lise öğrencilerine hem Teknik hem de Uygulamalı Eğitim veriliyor. Okulun kontenjanı 30 kişi olup, Anadolu Teknik Program türünde Tarım Alanı’nda LGS Sınav Sonucu’na göre Merkezi Yerleştirme ile öğrenci alıyor. Tarım Kenti Kırklareli’nde tarıma bilimsel metotlarla yaklaşmak isteyen öğrencilerin eğitim gördüğü okulda taşımalı ve pansiyonda konaklama imkanı da bulunuyor. Gönül rahatlığı ile velilerimiz çocuklarını, ülkemiz ve bölgemiz tarımına büyük katkısı olacak Kırklareli Istranca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne emanet edebilirler.

Aktif bir şekilde kullanılan sera ve tarlalar yer alıyor. Her yıl serada üretilen birçok ürünü öğrencilerimiz yetiştiriyor. Tarım alanında eğitim gören öğrencilerimiz haftada 8 saat Uygulama Dersi’nde seradaki ürünlerin bakımlarını gerçekleştiriyor. Öğrencilerimiz ürünlerimizin hasadını yaparak, ihtiyaç duyulan kurum ve kişilere ulaştırıyor.

Mezun olan öğrencilerimiz; Tarım Bakanlığı’na bağlı kuruluşlarda, Tarımsal Araştırma Enstitüleri’nde, Tarımsal Üretim İstasyonlarında, Meyve ve Sebze Yetiştiricisi Çiftliklerde, Asma Yetiştiricisi Çiftliklerde, Mantar Yetiştiricisi Çiftlilerde, Organik ve Alternatif Ürün Yetiştiricisi Çiftliklerde, Fidan Yetiştiricisi ve Sebze Tohumu Yetiştiricisi Çiftliklerde çalışabilmektedirler” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.